6 Nisan 2015 Pazartesi

Sakarya Üniversitesi

Sakarya Üniversite Hakkında Bilgiler



Sakarya Üniversitesi Hakkında

Bu yazımızda Sakarya şehrinde bulunan ve Türkiye'deki Üniversite kampüsleri arasında en çok beğenilen kampüse sahip Sakarya Üniversite hakkında genel bilgiler vereceğiz. Ayrıca Üniversiteye ulaşım hakkında bilgilerde son paragrafta mevcuttur. 


Sakarya Üniversitesi Giriş


Sakarya Üniversitesi ilk eğitim ve öğretim hayatına 1970 yılında başlamıştır. Bu tarihte Mimarlık ve Mühendislik Yüksek okulu il başlangıcı yapmıştır. Daha sonrasında 1971 yılında Sakarya Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak isim değiştirmiştir. 1992 yılına kadar İstanbul Teknik Üniversitesine başlı olarak hizmet veren Fakülte bu tarihten sonra Türkiye Cumhuriyeti Sakarya Üniversitesi olarak kendi şehrinde büyük bir Üniversitesi olmak için çalışmalarına başlamıştır. O yıllardan bu zamana kadar gerek İstanbul, Bursa ve İzmit şehirlerine yakınlığı ile gerekse eğitim kalitesi ile bir çok öğrencinin tercihleri arasına girmiştir. Resmi rakamlara göre 2014/2015 Eğitim ve Öğretim döneminde Sakarya Üniversitesinde bulunan kayıtlı 77.931 öğrenci bulunmaktadır. Bu sayıyı Ön lisans programları, lisans programları, Yüksek Lisans Puanları, Doktora programları ve yabancı uyruklu öğrenciler oluşturmaktadır.



Sakarya Üniversitesi Sapanca gölüne bakan manzarası ve doğal yeşillik alanları ile Türkiye'deki ender kampüslerden biridir. Özellikle Üniversite ana kütüphanesinden Sapanca gölünün tüm güzelliklerini görmek mümkündür. Bunun yanı sıra okulda sosyal etkinlik anlamında bir çok kulüp faal olarak çalışmaktadır. Erkek öğrenci yurtları okulun içinde bulunmaktadır. Kız devlet yurtları da Sakarya Üniversitesi çıkışında yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır. Okulda ki yemekhaneden günde 2 kez öğrenci kartları ile yemek yemek mümkündür.



Ayrıca Üniversitede 2 adet tam donanımlı halı saha ve öğrencilerin hoş vakit geçirebilmeleri için ana kafeterya bulunmaktadır. Sakarya Üniversitesinde ki ana kafeterya Türkiye'deki Üniversite kampüslerinin en büyük kafeteryasıdır. Ulaşım merkeze yada şehrin diğer bölgelerine belediye otobüsleri ve 5 dakika aralıklarla kalkan minibüsler ile sağlanmaktadır. Üniversiteye İzmit istikametinden gelen misafirler için Eşme mevkini geçtikten sonra 7-8 kilometre sonra arka kapıdan girmeleri tavsiye edilir. Bu sayede ekstra mesafe kat etmemiş olacaksınız.

Sakarya Üniversitesi puanları ile ilgili çokça sorulan sorular için Sakarya Üniversitesi puanları sayfamıza göz atınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar